Viimeiset puoli vuotta

Hei pitkästä aikaa! Viimeinen reilu puoli vuotta on vierähtänyt nopeasti, lähes huomaamatta. Olemme opiskelleet kieltä ja siirtyneet huhtikuussa 50% työntekijöiksi SamNgaon kylään vanhemman työntekijän Lauran kanssa. SamNgao sijaitsee n. tunnin ajomatkan päässä Takista. Uuden oppimista ja sopeutumista on riittänyt. Muutosten tuomista pienistä hankaluuksista huolimatta on tuntunut hyvältä päästä työskentelemään ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Meidät on otettu todella hyvin vastaan. SamNgaossa tulemmekin olemaan vuoden 2019 loppuun asti.



Viime blogikirjoituksemme oli joulukuun loppupuolelta. Silloinen Suomen kesää muistuttava viileä kausi on jo ehtinyt vaihtua parikin kertaa, ensin kuumaksi kaudeksi maalis-toukokuussa ja nyt jo sadekaudeksi. Sadekausi kestää lokakuun loppuun asti. Tänä vuonna kuuma kausi ei tuntunut niin pahalta kuin viime vuonna, vaikka lämpöä riitti jälleen yli 40 asteen. Nykyisin tämä 30 astetta tuntuu jo tavalliselta ja suomalaiset hellerajat viileältä.

Menneen vuoden aikana olemme osallistuneet helmikuussa rukouskonferenssiin, huhtikuussa perheleirille ja viimeisimpänä meillä oli vuosikonferenssi kesäkuussa. Näissä tapaamisissa olemme saaneet luoda syvempiä suhteita työkavereihimme. Olemme saaneet helmikuussa myös kolme uutta työkaveria Intiasta. He opiskelevat tällä hetkellä täysipainoisesti kieltä ja käyvät läpi sitä, mikä meillä on jo takana päin. Mahdollisuuksiemme mukaan olemme tukeneet heitä opinnoissa ja arkeen sopeutumisessa. Puolen toista vuoden aikana meillä on ollut mahdollista opiskella kieltä yhteensä 11 kuukautta.

SamNgaon kirkko

Nyt odotamme mielenkiinnolla uuden elämän vaiheen alkamista. Heinäkuusta asti olemme etsineet SamNgaosta kotia itsellemme. Se ei maaseudulla olekaan ihan yksinkertainen tehtävä, kun vapaista taloista ilmoitellaan usein vain aitaan kiinnitetyllä kyltillä, jos silläkään. Tällä hetkellä ajelemme vielä edestakaisin Takin ja SamNgaon väliä vähintään kolme kertaa viikossa.

Kommentit