Kotiutumista

Pitkän etsinnän jälkeen löysimme kuukausi sitten viimein kodin SamNgaosta. Talo, jossa nyt asumme, oli ennen meidän muuttoamme kolme vuotta tyhjillään. Siivousta, korjausta, maalaamista yms. on siis riittänyt, eikä ihan vieläkään olla valmiita, etenkin piha vaatii vielä paljon työtä.


Thaimaalaisiin taloihin ei yleensä kuulu mitään kiinteitä kaappeja tai keittiökalusteita, ei tähänkään taloon. Jotain meillä oli jo valmiina, mutta koska edellisessä talossamme saimme käyttää joitain vuokranantajan huonekaluja, olemme nyt joutuneet myös vähän shoppailemaan. Tänään saapuu vielä kirjahylly, sitten on kaikki tarvittava kasassa.

On tuntunut hyvältä elää täällä. Kodinlaitto, virastoasiat ja työtehtävät ovat pitäneet meidät melko kiireisinä, mutta olemme jo jonkin verran ehtineet tutustua myös SamNgaon kylään. Ajelemme lähes päivittäin kylällä mopollamme, jotta ihmiset näkevät meidät ja huomaavat, että olemme tulleet tänne asumaan, emme vain käymään. Pyrimme käymään torilla (2x vko) ja pikkukaupoissa, ja siinä jutustelun lomassa esittelemään itsemme ja kertomaan, mitä täällä teemme. Kylässä jutut leviävät nopeasti, ja tässä kohden se on meidän etumme :)


Naapureiden kanssa olemme myös jo vähän jutelleet. Viimeksi tänä aamuna jutustelin naapurin isoäidin kanssa tien varressa, kun hän oli aamun viileämmässä säässä aamukävelyllään tien päästä päähän.

Tästä tämä lähtee, kotiutuminen ja asettuminen!

Kommentit